In het eindjaar van mijn kunstacademie aan st.Joost den Bosch (2017), kreeg mijn werk telkens meer hang naar het spirituele. Ik ben geïnteresseerd in energie. Omdat het voelbaar is maar visueel vaak ongrijpbaar blijkt.

In de trant van ontmoetingskunst bracht ik een groep bij elkaar van 3 tot 7 personen om hun hartenwens te delen. In ruil daarvoor schonk ik een kopje cacao in een comfortabele okergele ruimte. Ik creëerde voor ieder een persoonlijke meditatie op basis van mijn intuïtie. Alle groepsgenoten deden mee aan de visuele meditatie. Hierdoor konden we de wens intensiveren om het zo meer kracht te schenken.

In mijn eindproject nodigde ik gasten uit deel te nemen binnenin de cirkel van organische slierten die de groei als bomen weergaven. Ik sprak een meditatie uit hoe de mensen, net als bomen, energie vanuit de grond en vanuit hun omgeving het eigen konden maken. Totdat ze verder groeiden en groeiden en liet en vrij te kiezen wat ze konden doen met de overtollige energie. Is dit een geschenk? Hou je het bij jezelf? Ik wil een zaadje planten, mensen bewust maken van de keuze en de mogelijkheden vanuit het voelen van die energie. Daarbij was deze meditatie een tool om de integriteit en de concentratie te mogen observeren van buiten de cirkel. Het werk kon daardoor op twee verschillende manieren ervaren worden.

Nu ik mijn studie heb afgerond ben ik nog volop bezig met mijn verdere onderzoek naar energie. Zo ben ik geïnteresseerd in het probiotica WaterKefir, waarin het water vitaler wordt door de Kefirbacterie. Het water wordt door de Kefir verrijkt door verschillende vitaminen, mineralen, goede bacteriën en aminozuren.

Ik houd er van om nog net iets verder door te strekken en zo nog bewuster te worden van mijn belichaming. Dit doe ik door het beoefenen van Yoga, of me te laten leiden door de herhalende kracht van de cirkel in de speelsheid van het hoepelen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb